dimarts, 1 d’octubre de 2013

Recomanacions per una bona cerca

Cerca múltiple amb l’asterisc *. Significa cerca tot el relacionat amb...Molt útil per afinar la teva cerca a un determinat àmbit local, un producte concret,etc.

Cercar en una web determinada: site:Restringeix la teva cerca a un lloc web concret que ja coneixes.


Cerca una expressió exacta amb lescometes “”. Les cometes permeten trobar una paraula o conjunt de paraules exactes. Útil per cercar el nom d'una publicació, una pel·lícula o una citació molt concreta.

Exclou una paraula amb el signe -. Algunes paraules poden tenir molts significats, alguns dels quals ens podem "distreure" del resultat de la cerca. Utilitza el signe - per excloure tots els resultats que incloguin la paraula que vols descartar.


Cercar un tipus de fitxer concret ambfiletype:: retorna els arxius amb l’extensió que especifiquis.

Cerca un resultat o un altre amb OR. Quan escrius més d’un mot, els resultats de la cerca contenen totes els que has escrit. Per diferenciar-los i obtenir entrades que continguin cada mot per separat, combinats o alternats entre ells, utilitza OR, en majúscules, entre les dues expressions.

Cercar paraules semblants o sinònims:~ El signe titlla et permet buscar paraules similars o relacionades amb un tema concret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada