dijous, 14 de març de 2013

Recerca xarxes socials

-Què és una xarxa social?
Una xarxa social és una estructura social composta per persones o organitzacions que comparteixen gustos, interessos comuns, coneixements...

-Quines xarxes socials coneixes? (Nom i definició-Imatge)
·Facebook: és una xarxa social llançada l'any 2004 que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. Aquesta xarxa et permet afegir gent com amics i enviar-los missatges o compartir enllaços com vídeos o imatges. És obert per a tothom que tingui més de 13 anys.


·Tuenti: és una xarxa social d'Internet en la qual només s'hi pot entrar amb invitació. Va ser creada l'any 2006 i et permet xerrar amb els teus contactes, enviar missatges i compartir fotografies.

·MySpace: és un lloc web d'interacció social format per perfils personals d'usuaris que inclou xarxes d'amics, grups, blogs, fotos, vídeos i música, a més d'una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar uns usuaris amb uns altres.

-Com es poden classificar les xarxes socials?
·Xarxes d'amistat: són compostes per usuaris que busquen ampliar el seu cercle d'amistat o trobar parella.
·Xarxes de negocis: serveixen per a contactar amb clients laborals, aquesta xarxa social s'utilitza bàsicament en les empreses.
·Xarxes d'interessos concrets: hi ha xarxes socials que es dediquen a aficions concretes com la música, l'esport...


-Quines xarxes socials utilitzes diàriament i amb quines finalitats?
He utilitzat Facebook i Tuenti amb la finalitat de mantenir contacte amb els amics.

-Avantatges-Inconvenients xarxes socials
·Avantages: pots mantenir contacte amb amics o familiars, pots tornar a parlar amb gent que coneixies fa temps, per trobar treball...
·Inconvenients: la majoria d'usuaris tenen el seu perfil configurat de manera que tothom pot veure'l, poden manipular les imatges que penjes, la persona amb la que parles potser no és qui tu creus o qui ella diu ser, quantitat de missatgeria spam que s'arriba a rebre...

-Ús de la privacitat de les xarxes socials
La majoria de les persones que tenen un comte a una xarxa social no configuren la seva privacitat segons els seus interessos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada