dimarts, 29 d’octubre de 2013

Copyleft vs Copyright

-Què és Copyleft?
Copyleft és tot un conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques, artístiques, etc. Amb aquest sistema ens permet veure el codi font i d'aquesta manera podem modificar-lo d'acord amb les nostres necessitats, de manera gratuïta o amb un mínim cost.-Què és Creative Commons?
Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.-Què és Copyright?
Copyright és una forma de protecció proporcionada per les lleis vigents en la gran part de països pels autors d'obres pròpiament seves.

Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement : sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.

Creative Commons: No Comercial No comercial : no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.

Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades : no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.

Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual : si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada